У штабі ООС прокоментували розведення сил у Станиці Луганській

Читать на русском
Розведення сторін, що відбувається зараз у Станиці Луганській, покращує стан Збройних сил на цій ділянці.

Розведення сторін, що відбувається зараз у Станиці Луганській, покращує стан Збройних сил на цій ділянці.

Про це заявив заступник командувача ООС генерал-майор Богдан Бондар, передає «Радіо Донбасс.Реалії», пише «Слово і Діло».

У Станиці Луганській почалося відведення ЗСУ. Що це дасть і наскільки ризиковано?26 червня підрозділи Об'єднаних сил під наглядом спостерігачів СММ ОБСЄ відійшли з однієї з позицій поблизу контрольного пункту Станиця Луганська. Про ситуацію на фронті поговорили з експертами.

Як повідомляється, Бондар підкреслив, що українські військові не відводять війська зі Станиці Луганської і не погіршують стан підрозділів.

«Навпаки, це переміщення на більш підготовлені позиції дозволяє нам більш ефективно контролювати цю ділянку. Треба розуміти, що це пів сектору радіусом 1 км. У нас часто на лінії зіткнення підрозділи знаходяться й на більшій відстані один від одного, і на 1 км, і на 400 метрів в залежності від обстановки. Якщо взяти підрозділ, який ми розмістили вчора, то там позиція була розташована в 300 метрах від противника і постійно обстрілювалася, там загинув військовослужбовець. Захищеність на цій посаді була недостатня. Зараз ми зробили напівколо, яке дозволить ефективно контролювати цю ділянку», - заявив Бондар.

За словами Бондаря, рахунок відводу йде від середини річки Сіверський Донець, таким чином, бойовики відходять за смугу, яка відповідно до мінських угод має перебувати під контролем України.

«Противник знаходився на нашому боці. Якщо ми реально відходимо на 250-300 метрів, то вони - на 1500-1600 метрів. Ми їх викидаємо із плацдарму, який вони тут зайняли», - додав заступник командувача ООС.

Він зазначив, що на ділянці між КПВВ, де лінію розмежування переходять цивільні, тепер не буде людей зі зброєю.

Нагадаємо, 26 червня в Станиці Луганській відбувся перший етап відведення українських підрозділів під наглядом місії ОБСЄ. Так, в полудень українські військові відійшли з однієї з позицій, розташованої перед КПВВ «Станиця Луганська».

Як повідомляється, днями очікується приїзд представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми для того, щоб продовжити роботу щодо відведення сторін на встановлені мінськими домовленостями рубежі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: