Зеленський звернувся до української діаспори в Канаді

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади 2 липня в Торонто.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади 2 липня в Торонто і подякував українцям Канади за всебічну підтримку Української держави.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента у вівторок, 2 липня, передає «Слово і Діло».

Перший місяць роботи: які обіцянки давали члени Адміністрації президентаЧлени Адміністрації президента Зеленського досить публічні, на відміну від команди Петра Порошенка. Дивимося, що вони наобіцяли за перший місяць роботи.

«Спасибі кожному із вас за те, що ви завжди підтримуєте незалежність, нашу територіальну цілісність. Волонтерську і соціальну справу, яку ви робите, важко переоцінити. Йдеться про підтримку України з початку російської агресії», - підкреслив Зеленський.

Він закликав українську громаду Канади брати активну участь в побудові нової демократичної і процвітаючої України.

Під час зустрічі обговорювалися кроки, які може зробити українська влада, щоб створити кращі можливості для проживаючих за кордоном українців.

«Я хочу зробити так, щоб ви приїжджали в Україну не в гості, а додому», - сказав президент.

Зеленської також наголосив на важливості підтримки української мови та євроатлантичного курсу України.

«У Конституції записано, що єдина державна мова в Україні - українська. Я як президент, як гарант Конституції буду захищати українську мову, наш суверенітет і наш курс до Європи і НАТО», - зазначив він.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: