США та Польща домовилися про зміцнення східного флангу НАТО

Читать на русском
Польща та США змогли досягти прогресу в питанні збільшення чисельності американських солдатів на польській території.

За підсумками переговорів заступника глави Пентагону з політичних питань Джона Руда та заступника міністра національної оборони Польщі сторони змогли досягти прогресу в питанні збільшення чисельності американських солдатів на польській території.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони США.

Столтенберг підтвердив, що в Польщі буде склад армії СШАБаза буде розміщена у Великопольському воєводстві. Там зберігатимуть броньовані машини, боєприпаси і зброю американської бригади.

У Міноборони США заявили, що переговори, які пройшли 10 травня в Пентагоні, є частиною міцних відносин між двома країнами, які засновані на сприянні для процвітання та безпеки США, Польщі і всього регіону.

«Більш глибоке, більш спільне партнерство США та Польщі в галузі безпеки має вирішальне значення для вирішення поточних загроз і викликів безпеці», - повідомили в Міноборони США.

Також вони зазначили, що під час переговорів сторони обговорили підвищення забезпечення безпеки східного флангу НАТО за рахунок розширеної, сталої присутності сил США і можливостей у Польщі, яке зможе підтримати уряд країни.

У Міноборони США додали, що відомства обох країн будуть продовжувати спільні переговори з цього питання.

Раніше повідомлялося, що Польща домовилася з США про посилення американського контингенту на її території. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак розповів, що зараз ведуться переговори про деталі, які можуть бути завершені в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: