Суд скасував нове покарання для судді, який дозволив НАБУ обшукати Вовка

Читать на русском
Верховний суд вирішив скасувати попередження львівському судді, який дозволив детективам провести обшук у керівника столичного адмінсуду.

Верховний суд скасував попередження, яке винесла Вища рада правосуддя слідчому судді Галицького районного суду міста Львова Віталію Радченку за дозвіл детективам Національного антикорупційного провести обшук у голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.

Таке рішення 6 червня винесла Велика палата Верховного суду за результатам розгляду скарги судді, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Верховний Суд скасував рішення ВРП, яким було залишено без змін рішення першої дисциплінарної палати про винесення догани судді Радченку. Як вважають у ВРП, слідчий суддя порушив норми Кримінального процесуального кодексу під час розгляду клопотання детектива НАБУ про надання дозволу на обшук у голови Окружного адмінсуду Києва. На думку ВРП, він як суддя львівського суду нібито не мав права розглядати клопотання про обшук у Києві, а перелік речей, які суд дозволив детективам вилучити, був недостатньо конкретним.

Водночас, 1 листопада Вища рада правосуддя ухвалила нове рішення, яким винесла Радченку попередження. У зв'язку з цим, львівський суддя знову звернувся до Великої палати Верховного Суду і попросив скасувати це рішення ВРП. Вивчивши його скаргу, судді її задовольнили.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшук у Вовка в рамках кримінального провадження про можливе його незаконне збагачення.

Раніше Апеляційний суд відмовив адвокату глави ОАСК Вовку в знятті арешту з вилучених НАБУ речей. Також Касаційній кримінальний суд відмовив у відкритті провадження на рішення Апеляційного суду. Крім того, НАБУ проводило обшук в туристичній фірмі у справі Вовка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: