У зоні ООС бойовики обстріляли санітарний автомобіль, є жертви

Читать на русском
У результаті обстрілу санітарного автомобіля одного з підрозділів Об'єднаних сил на Донбасі загинули військовослужбовці морської піхоти України.

У результаті обстрілу санітарного автомобіля одного з підрозділів Об'єднаних сил на Донбасі загинули військовослужбовці морської піхоти України.

Про це повідомляє штаб ООС в понеділок, 1 липня, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в результаті обстрілу загинули водій санітарного автомобіля Хаммер HMWV старший матрос Сергій Майборода і бойовий медик, кавалер ордена «За Мужність» сержант Ірина Шевченко.

«Санітарний автомобіль, в якому військові медики слідували на одну з передових позицій для евакуації пораненого побратима, був підступно розстріляний бойовиками з протитанкового ракетного комплексу. Командування та особовий склад Об'єднаних сил, товариші по службі висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблих Героїв», - йдеться в повідомленні.

Загибель військових також прокоментував президент Володимир Зеленський. Він назвав обстріл санітарного автомобіля спробою зірвати переговорний процес.

«Тільки приземлилися на дозаправку. Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному - порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна і підла спроба зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню на Донбасі», - написав він у Facebook.

Зеленський також закликав США і країни Європи «належним чином» відреагувати на дії сепаратистів.

«Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Закликаю наших партнерів в Європі і США належним чином відреагувати на дії, які аж ніяк не наближають нас до миру», - зазначив президент.

Відзначимо, спочатку повідомлялося про одного загиблого і двох постраждалих військовослужбовців в результаті обстрілу санітарного авто. Згодом поранений медик померла від отриманих ран.

Також нагадаємо, бойовики використовують безпілотники для скидання гранат на позиції ЗСУ.

Відзначимо, ОБСЄ підтвердила розведення сил ЗСУ та бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: