Вибори голів ОТГ: результати екзит-полів

Читать на русском
Зокрема найбільшу підтримку кандидати від БПП «Солідарність» отримали в Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.

Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» перемагає на виборах до ОТГ, які відбулися 23 грудня в 78 ОТГ у 13 областях України.

За даними екзит-полів, проведених партійними штабами, більше 40% кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, - кандидати від партії або самовисуванці - члени партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», повідомляє прес-служба партії, пише «Слово і Діло».

Вибори в ОТГ під час воєнного стану: проводити чи відкласти?Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про проведення місцевих виборів під час воєнного стану. Ситуацію обговорили з експертами.

Інші політичні сили мають значно нижчі результати.

Зокрема найбільшу підтримку кандидати від БПП «Солідарність» отримали в Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.

Після закриття дільниць о 20 годині почався паралельний підрахунок голосів у 69 сільських та селищних ОТГ, де голови і депутати обиралися за мажоритарною системою, а також у 9 міських ОТГ, де обирали депутатів за пропорційною системою.

Нагадаємо, 23 грудня відбулися перші вибори до 78 новостворених ОТГ.

Відзначимо також, що на місцевих виборах у Київській області зафіксовано порушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: