МЗС Польщі має намір змінити міграційну політику

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ Польщі запропонувало змінити міграційну політику країни для вирішення проблем на ринку праці.

Міністерство внутрішніх справ Польщі запропонувало змінити міграційну політику країни для вирішення проблем на ринку праці.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Україна в ЄС за 6-8 років: чи допоможе головування Польщі та ЛитвиСпікер ВР Андрій Парубій заявив, що Україна зможе вступити до ЄС у 2025-2027 році. В 2025 році буде головувати Польща, а з 2025 до 2027 року – Литва.

Як повідомляється, в новому документі про міграційну політику МВС Польщі пропонує зосередитися на проблемах польського ринку праці, оскільки «в майбутньому країні знадобиться значне збільшення пропозиції робочої сили».

Відзначається, що основною метою нової міграційної політики є відповідь на потреби економічної політики під час пошуку іноземних працівників із відповідними компетенціями для наповнення людського ресурсу на ринку праці. Також у документі пропонується посилити деякі механізми для збільшення державної безпеки, зокрема, у протидії та боротьбі з незаконною міграцією.

Новий документ про міграційну політику має затвердити уряд Польщі. Планується, що він буде оновлюватися кожні 3 роки.

Нагадаємо, Польща зацікавлена ​​в спільній роботі з Україною.

Також відзначимо, українці зможуть купувати квитки онлайн на всі поїзди в Польщу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: