Зеленський зустрівся з очільниками МЗС Швеції та Польщі

Читать на русском
Напередодні глава держави провів зустріч із міністрами закордонних справ Німеччини і Франції.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 31 травня, зустрівся з міністрами закордонних справ Польщі та Швеції.

Про це повідомляє МЗС Польщі в Twitter, пише «Слово і Діло».

«Під час візиту до Києва міністри Польщі Яцек Чапутович і Швеції Марґот Вальстрем зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським», – ідеться в повідомленні.

За інформацією відомства, під час зустрічі обговорили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, відновлення миру на Донбасі й подальшу співпрацю України з ЄС.

Подробиці зустрічі «Європейській правді» розповіла голова МЗС Швеції Марґот Вальстрем. Вона підкреслила, що питання Донбасу на цих переговорах було для президента пріоритетним.

«Важливо було почути, що президент зацікавлений у мирному процесі, оскільки на сході України триває війна. Тому зараз вони [команда Зеленського] шукають, що можна зробити, у тому числі на Донбасі, щоб просунутися; шукають, що можна зробити в рамках мінського процесу - адже вони це обговорювали в четвер з французьким і німецьким міністрами», - заявила вона.

Шведський міністр зазначила, що поки рано говорити про ефективність підходів нового президента. Зокрема, на цей момент ідеям Банкової дещо не вистачає конкретики.

«Куди це заведе - побачимо. Але вони заслуговують на те, щоб отримати шанс для того, щоб вийти з конкретними пропозиціями», - пояснила дипломат.

Також Вальстрем повідомила, що в АП є ідеї підтримки громадян на Донбасі: "Він готує плани щодо того, як підтримати людей на сході України, уздовж лінії зіткнення».

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський запевнив європейських партнерів, що Україна продовжить рух у напрямку до поглиблення інтеграції з Європейським союзом і НАТО.

Як повідомлялося, напередодні Зеленський провів зустріч з главами МЗС Німеччини і Франції - Гайко Маасом і Жан-Івом ле Дріану.

Також Зеленський обговорив з сенатором США посилення тиску на Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: