Трамп анонсував безвіз для Польщі

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що рішення про можливе скасування віз для поляків, імовірно, ухвалять протягом 90 днів.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що рішення про можливе скасування віз для поляків, імовірно, ухвалять протягом 90 днів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Польське радіо».

За словами Трампа, Польща відповідає усе більшій кількості критеріїв, необхідних для приєднання до програми безвізового режиму Visa Waiver.

Американський лідер також відповів на запитання польського журналіста, чи буде про рішення про скасування віз оголошено під час потенційного візиту Трампа до Польщі у вересні.

«Я думаю, що це чудова ідея, спасибі за цю пропозицію. Ми рухаємося вперед, хоча це складний процес. Ми запрошуємо приєднатися до цієї програми невелику кількість країн, але Польща – одна з них. Думаю, що, ймовірно, ми ухвалимо рішення в найближчі 90 днів», – заявив президент США.

Нагадаємо, раніше президенти Польщі і США Анджей Дуда та Дональд Трамп у Вашингтоні підписали декларацію про співпрацю у сфері оборони про присутність збройних сил США на території Польщі. Згідно з декларацією, Штати планують збільшити свою нинішню військову присутність у Польщі більш ніж на 1 тис солдатів у найближчому майбутньому.

У травні за підсумками переговорів заступника голови Пентагону з політичних питань Джона Руда і заступника міністра національної оборони Польщі сторони змогли досягти прогресу в питанні нарощування чисельності американських солдатів на польській території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: