Польща та США підписали нову оборонну угоду

Читать на русском
Трамп і Дуда в Білому домі підписали нову оборонну угоду, за якою ще 1000 американських військових розмістять у Польщі на ротаційній основі.

Президент США Дональд Трамп і президент Польщі Анджей Дуда в Білому домі підписали нову оборонну угоду, за якою ще 1000 американських військових розмістять у Польщі на ротаційній основі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє CNN.

Військові навчання-2019: де братимуть участь Збройні сили УкраїниВ Україні в цьому році пройдуть п'ять багатонаціональних військових навчань, в тому числі Сі Бріз і Репід Трайдент.

Трамп заявив, що Польща нестиме витрати за додаткове розгортання американських військ і cказав, що не буде змінювати загальну кількість американських військ, які розміщені по всій Європі. Замість цього, Трамп заявив, що він буде перекидати додаткові війська з Німеччини, яку він критикував за недостатнє збільшення своїх витрати на оборону.

«Польща забезпечить базування та інфраструктуру для підтримки військової присутності близько 1000 американських військ. Польський уряд побудує ці проекти без жодних витрат для Сполучених Штатів», - сказав він.

Варшава витратить близько 2 мільярдів доларів на модернізацію військової інфраструктури, яку будуть використовувати американці.

Президент Польщі підкреслював важливість розгортання додаткових сил США, зазначивши, що воно передбачатиме «сили спеціальних операцій» та інші типи військових частин США.

«Ми говоримо про сили спецоперації. Ми говоримо про компоненти логістики. Ми також говоримо про вже згаданий штаб дивізії», - сказав Дуда.

Нині в Польщі на ротаційній основі перебувають близько 4000 американських військ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: