Богдан розповів про свою зарплату

Читать на русском
За словами глави Офісу президента України Андрія Богдана, він досі не отримав своєї зарплати.

Глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що отримує приблизно 24 тис. грн і його зарплата менша, ніж у глави держави Володимира Зеленського.

Про це він повідомив у інтерв'ю ТСН, передає «Слово і Діло».

«Трошки менша, ніж у президента. Десь у районі 24 тис. грн. Але я її досі не отримав», – сказав Богдан.

Відповідаючи на запитання, чи не переймається він через своє можливе звільнення у зв'язку із законом про люстрацію, Богдан заявив: «Чи можуть мене прибрати? Можуть, нехай приберуть. Глава Адміністрації Президента не є тією посадою, яка підпадає під люстрацію. І якщо буде доведено протилежне, то я у будь-який момент можу звільнитися. Повірте, це не важко мені зробити».

Призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначнимСам Андрій Богдан не сумнівається в законності свого призначення, однак його колеги-юристи дещо іншої думки.

На запитання, чи можуть українці побачити його в кріслі прем'єр-міністра, Богдан відповів: «Поки ні, але nobody knows (ніхто не знає (англ.). – ред).

Нагадаємо, 21 травня Зеленський призначив Богдана главою Адміністрації Президента.

Відзначимо, призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

У коментарі «Слову і Ділу» експерт з конституційного права Олександр Москалюк пояснив, що є два закони, що суперечать один одному.

«З одного боку Богдан потрапляє під закон про очищення влади (про люстрацію). І хоча цей закон багато хто вважає неконституційним, сам КСУ ще не прийшов до такого висновку. І як би ми не ставилися до цього закону, він все ще діє, а закон треба виконувати. З іншого боку, згідно із законом про державну службу, глава АП виведений з переліку посад, які підпадають під люстрацію. Ситуація неоднозначна», – зазначив Москалюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: