Зеленський влаштував флешмоб «Моя улюблена стаття»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав громадян знати, дотримуватися та поважати Конституцію України

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян знати, дотримуватися та поважати Конституцію України.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського з нагоди Дня Конституції, яке розміщено на сторінці президента у Facebook.

«Дуже хочу, щоб ми любили Конституцію не тільки тому, що це черговий вихідний і можна поїхати за місто на шашлички... Давайте всі собі пообіцяємо знати, нашу Конституцію, а головне - дотримуватися і поважати», - заявив президент.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведеРозпуск ради, призначення Богдана, повернення Саакашвілі громадянства України та деякі інші рішення команди президента суперечливі з точки зору права. Чим це обернеться, ми спитали у юристів.

«Для цього усій країні я пропоную флешмоб - запиши коротке відео та розкажи про одну зі статтей Конституції України. Хештег – «Моя улюблена стаття» (#Мояулюбленастаття - ред.)», - додав він.

«Почну із себе – «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю», - зацитував ст.3 Основного закону президент.

«Наші народні депутати, до речі, участі можуть не брати. Ми й так все знаємо їхню улюблену статтю - ст.80 про недоторканність. Жартую. Долучайтеся усі», - додав він.

Додамо, команда Зеленського запропонувала Раді ухвалити пакетом закони про імпічмент та скасування депутатського імунітету.

Перший місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПонад два десятки нових обіцянок дав шостий президент України протягом першого місяця роботи. Три обіцянки Зеленський виконав, п’ять – провалив.

Слово і Діло писало, чому не можна ухвалювати пакетом закони про імпічмент та скасування недоторканності.

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви - за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: