У Зеленського повідомили, коли хочуть змін до Конституції

Читать на русском
За словами Стефанчука, можливість прийняття нової Конституції - це «поки що питання дискусії, і є різні підходи».

Найбільш важливі і невідкладні зміни до Конституції мають бути внесені протягом найближчого року.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук, передає Слово і Діло.

«Думаю, найбільш важливі речі мають бути проведені у перший рік. Тому що в цей перший рік у нас, по-перше, є велика підтримка від народу України. По-друге, маючи напрацьовані механізми, у нас є можливість провести їх через Верховну Раду. І, по-третє, у нас є можливість промоніторити, наскільки вони досягли своєї мети», - зазначив він.

За словами Стефанчука, можливість прийняття нової Конституції - це «поки що питання дискусії, і є різні підходи».

Проведений аналіз усіх останніх змін до Конституції показав, що близько 20 або навіть більше статей не мають остаточно точної юридичної редакції, зазначив представник Зеленського в Раді.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведеРозпуск ради, призначення Богдана, повернення Саакашвілі громадянства України та деякі інші рішення команди президента суперечливі з точки зору права. Чим це обернеться, ми спитали у юристів.

«Ми прийшли до ситуації, коли у нас немає єдино вірного тексту Конституції, що юридично тлумачиться. Це результат не виваженої, не вивіреної і неспланованої роботи Верховної Ради, яка сьогодні привела до того, що у держави, яке святкує День Конституції, немає просто єдиного уніфікованого тексту Конституції», - заявив він.

Стефанчук також заявив, що вважає неправильним, що будь-яка реформа Конституції стосувалася зміни повноважень органів держвлади, але жодного разу не йшлося про гарантії прав людини і громадянина.

За його словами, необхідно провести «функціональний аудит держави» і чітко визначити, який інститут за що відповідає.

Додамо, Зеленський закликав громадян знати, дотримуватися та поважати Конституцію України.

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви - за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: