Новий рейтинг партій на вибори до Ради

Читать на русском
На позачергових виборах до парламенту наразі мають шанс потрапити п’ять партій – Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя, Європейська солідарність, Батьківщина та Голос.

На позачергових виборах до парламенту наразі мають шанс потрапити п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології за період із 26 травня до 7 червня.

Хто з голів ОДА найкраще виконує обіцянки, а хто з них потрапив до антирейтингу відповідальностіБільшість голів ОДА виконали понад половину обіцянок, але є й такі, що не реалізували жодного зобов’язання.

Так, за президентську партію «Слуга народу» готові проголосувати 48,5% опитаних українців, які визначилися з вибором.

Ще 11,8% респондентів висловили бажання проголосувати за політсилу «Опозиційна платформа – За життя», 8,1% – за партію «Європейська солідарність», 7,8% – за партію «Батьківщина» та 5,6% – за партію «Голос».

Серед партій, які поки не долають необхідний бар'єр у 5%, опинилися «Сила і честь», за яку готові проголосувати 3,8% респондентів, Радикальна партія Олега Ляшка – 2,9%, ВО «Свобода» – 1,9% та «Громадянська позиція» – 1,8%.

За інші вісім партій висловили бажання проголосувати менш ніж 1% виборців. Зокрема, за партію «Опозиційний блок» – 0,9%, «Наші» – 0,7%, «Відродження» – 0,6%, «Об'єднання «Самопоміч» – 0,6%, «Українська стратегія» – 0,5%, «Національний корпус» – 0,4%.

За інші партії готові проголосувати загалом 3,6%. Повідомляється, що опитування було проведене методом особистого інтерв'ю.

Опитали 2021 респондента, що мешкає в 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим), за 4-ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 та за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% – для показників, близьких до 25%, 2,0% – для показників, близьких до 10%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, згідно з даними опитування, проведеного з 15 до 31 травня, до парламенту потрапляли лише чотири партії.

Дострокові парламентські вибори мають відбутися 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: