Верховний суд відмовив у скарзі власнику ЗТМК про роз'яснення рішення

Читать на русском
У Верховному суді нагадали, що у випадку відмови судів перших двох інстанцій у роз'ясненні ухвали вказане рішення не підлягає касаційному оскарженню.

Верховний суд відмовив у відкритті провадження за скаргою власника Запорізького титано-магнієвого комбінату Tolexis Trading Limited на відмову Господарського суду Запорізької області та Центрального апеляційного госпсуду роз'яснити ухвалу про повернення ЗТМК у власність державу, яку, щоправда, нещодавно ВС скасував.

Таке рішення 24 червня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Госпсуд Запорізької області задовольнив позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про повернення у власність держави ЗТМК. Рішенням Центрального апеляційного госпсуду постанову залишено без змін. У зв'язку з цим власником комбінату Tolexis Trading Limited була подана заява про роз'яснення рішення Госпсуду Запорізької області про передачу у власність держави ЗТМК, але суд відмовив, пояснивши, що рішення викладено зрозумілою мовою. Центральний апеляційний госпсуд також залишив це рішення без змін. Тому Tolexis Trading Limited подало касаційну скаргу, проте суд не відкрив провадження за нею, оскільки це рішення не підлягає касаційному оскарженню.

До того ж, раніше Касаційний госпсуд скасував ухвалу Госпсуду Запорізької області про повернення у власність держави ЗТМК, яку власник просив роз'яснити.

Нагадаємо, суд відкрив провадження за позовом САП про повернення державі ЗТМК, однак призупинив розгляд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: