НАБУ вивчить ревізію ЗТМК, яку провели аудитори та прокуратура Києва

Читать на русском
У Національному бюро встановили, що з ініціативи столичної прокуратури госаудітори провели ревізію ЗТМК.
Запорізькій титано-магнієвий комбінат

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до ревізії ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», яку провела з ініціативи прокуратури Києва Державна аудиторська служба в справі, не пов'язаній із ЗТМК.

Таке рішення виніс слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області провело ревізію ЗТМК на підставі рішення Дніпровського райсуду Києва. Зазначену перевірку ініціювала прокуратура Києва в кримінальному провадженні, порушеному за фактами зловживання посадовими особами органів Головного управління Державної фіскальної служби в Києві (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). За версією столичної прокуратури, зазначені дії податківців висловилися в сприянні окремих суб'єктів господарювання в мінімізації податкових зобов'язань.

Таким чином, як вважають детективи, вказане провадження жодним чином не пов'язане з діяльністю ЗТМК. Також у НАБУ додали, що постановою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького підслідність у справі прокуратури Києва змінили за НАБУ. Однак, за словами детективів, матеріали справи ніхто їм не передавав.

На запит САП про надання примірника акту перевірки ЗТМК листом від 16 листопада повідомлено, що ревізія підприємства з додатками передана прокуратурі Києва. У Бюро додали, що перевіркою ЗТМК охоплені питання, які є предметом досудового розслідування детективів. Як зазначив детектив, документи необхідно вилучити в оригіналах, оскільки надалі за зазначеною ревізією необхідно буде провести судово-економічну експертизу, а також необхідна перевірка на наявність службового підроблення посадовими особами прокуратури Києва та Держаудитслужби, що включає в себе проведення почеркознавчих експертиз. Оригінали цих документів зберігаються в управлінні Держаудитслужби в Запорізькій області. У НАБУ просили надати доступ до цих документів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в САП заявили, що суд повернув державі майно ЗТМК. Раніше в Центрі протидії корупції звинуватили САП у тому, що вона досі не витребувала ключовий доказ у справі ЗТМК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: