Джонсон пообіцяв вивести Британію з ЄС 31 жовтня, якщо стане прем'єром

Читать на русском
Екс-глава британського МЗС Борис Джонсон заявив, що у разі обрання його прем'єр-міністром країни, Велика Британія при будь-якому розкладі покине Євросоюз 31 жовтня.

Екс-глава британського МЗС Борис Джонсон заявив, що у разі обрання його прем'єр-міністром країни, Велика Британія при будь-якому розкладі покине Євросоюз 31 жовтня.

Про це він повідомив у Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо я стану прем'єр-міністром, ми покинемо ЄС 31 жовтня, з угодою або без неї. Сьогодні я запитав Джеремі Ханта (глава МЗС Великої Британії - ред) чи готовий він до цієї дати, не дивлячись ні на що. Ми повинні стримати наші обіцянки британському народу і реалізувати Brexit - ніяких «якщо», ніяких «але» і ніякого другого референдуму», - написав Джонсон.

До свого запису Джонсон прикріпив текст листа, спрямованого главі МЗС Великої Британії Джеремі Ханту.

«Головне питання в цьому суперництві за партійне лідерство полягає в тому - чи погодиться наступний прем'єр втілити в життя результати референдуму і здійснити вихід з ЄС 31 жовтня. Якщо ми знову не зможемо втілити цю мрію, наслідки для нашої партії (Консервативна партія - ред) і для нашої країни будуть руйнівними», - йдеться в листі Джонсона.

Нагадаємо, що британська Консервативна партія 23 липня оголосить ім'я переможця в боротьбі за пост лідера партії і, відповідно, прем'єр-міністра країни.

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон продовжує впевнено лідирувати в боротьбі за крісло прем'єр-міністра країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: