На посаду прем'єра Британії претендують вже 7 політиків

Читать на русском
Прем'єром Великої Британії хочуть стати екс-міністр з питань Brexit та екс-лідер Палати громад.

Вже 7 британських політиків оголосили про намір зайняти пост прем'єр-міністра Британії та лідера правлячої консервативної партії після відставки Терези Мей.

Про це повідомляє Слово і Діло, з посиланням на DW.

Як повідомляється, колишній міністр з питань Brexit (виходу Британії з ЄС) Домінік Рааб та колишня лідер Палати громад Андреа Лідсом заявили, що будуть боротися за посаду прем'єр-міністра країни та лідера Консервативної партії.

Зазначається, що Рааб пообіцяв британцям «боротися за більш справедливу угоду про Brexit», а Лідсом, яка своїм виходом з Палати громад прискорила відставку Мей, висловила думку, що у неї є «необхідні досвід та впевненість, щоб привести країну до світлого майбутнього».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра Британії претендують 5 кандидатів. Зокрема, про свій намір зайняти пост Терези Мей оголосили екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон, а також міністр охорони здоров'я Метт Хенкок.

Додамо, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей 24 травня оголосила, що покидає свій пост 7 червня. Причиною такого рішення стали розбіжності в країні і уряді через угоди про вихід Британії з Євросоюзу (Brexit).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: