Джонсон отримав підтримку голови МОЗ у боротьбі за посаду прем'єра Британії

Читать на русском
Колишній міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон здобув перемогу в другому турі виборів лідера правлячої Консервативної партії та глави британського уряду.

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон здобув перемогу в другому турі виборів лідера правлячої Консервативної партії та глави британського уряду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Associated Press.

Як повідомляється, у другому турі голосування, який відбувся сьогодні, 18 червня, брали участь 6 кандидатів, які здобули перемогу в першому турі. Щоб пройти до наступного етапу виборчих перегонів кандидатам необхідно було отримати понад 33 голоси.

Так, за кандидатуру колишнього очільника МЗС Джонсона проголосували 126 з 313 депутатів Консервативної партії. На другому місті опинився теперішній міністр закордонних справ Джеремі Гант, він отримав 46 голосів. Міністр з питань довкілля Майкл Гоув, чию кандидатуру підтримав 41 консерватор, посів третє місце.

Також до третього туру голосування пройшли міністр із питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт (37 голосів) та голова Міністерства внутрішніх справ Саджид Джавід (33 голоси).

Зазначається, що наступні раунди голосування відбудуться в середу та четвер, а вже потім за двох фіналістів голосуватимуть 160 тисяч членів партії з усієї Британії. Переможця оголосять після 22 липня.

Нагадаємо, в першому турі голосування за нового лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Британії переміг екс-голова МЗС Борис Джонсон. Він отримав 114 голосів - більше третини від загального числа членів партії в Палаті громад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: