Стати нардепами хочуть шість тисяч осіб – ЦВК

Читать на русском
У виборчі списки від політичних партій включено 2674 особи, а кількість кандидатів в депутати в одномандатних виборчих округах становить 3171 особу.

Загальна кількість кандидатів в народні депутати, які беруть участь у виборах до Верховної Ради, на середу, 26 червня, становить 5 845 осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу.

Вибори до Ради: соціологи назвали лідерів електоральних симпатійЛідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія Слуга народу. Долають прохідний бар'єр і Опозиційна платформа – За життя, Голос, Європейська солідарність і Батьківщина.

«Зараз кількість кандидатів в депутати в одномандатних виборчих округах, які вже беруть участь у балотуванні в нинішній кампанії, становить 3171 особу. У тому числі окремо виведені, майже рівні між собою, цифри щодо висуванців політпартіями і шляхом самовисування... Таким чином загальна кількість кандидатів в народні депутати, які беруть участь у балотуванні на сьогодні, це 5845 осіб», - сказала Сліпачук.

За її словами, з них до виборчих списків від політичних партій включено 2674 людини.

Також в ЦВК повідомили, що вже понад 20 тисяч осіб змінили місце голосування перед достроковими виборами Верховної Ради.

Як повідомлялося раніше, шанс потрапити в Раду є у п'яти партій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: