Українським моряками почали оголошувати звинувачення – адвокат

Читать на русском
Слідство ФСБ Російської Федерації розпочало оголошувати звинувачення в остаточній редакції військовополоненим українським морякам, захоплених Росією в листопаді 2018 року в районі Керченської протоки.

Слідство ФСБ Російської Федерації розпочало оголошувати звинувачення в остаточній редакції військовополоненим українським морякам, захоплених Росією в листопаді 2018 року в районі Керченської протоки.

Про це заявив адвокат Айдер Азаматов, передають «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Чому РФ буде змушена звільнити українських моряків?25 червня 2019 року збігає термін відведений Російській Федерації на негайне звільнення незаконно захопленених українських моряків і кораблів.

Як повідомив адвокат, слідство вже ознайомило захист із результатами призначеної раніше експертизи.

«Слідство ознайомило нас із результатами призначеної раніше експертизи, а також пред'явило звинувачення в остаточній редакції - це ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин державного кордону Росії)», - сказав Азаматов.

За його словами, український моряк Юрій Будзило заявив, що «звинувачення абсурдне і свою провину він не визнає».

«Будзило нагадав слідству, що він військовополонений, і вимагає, щоб до нього і інших моряків застосовувалися положення Третьої Женевської конвенції. Також він зазначив, що сьогодні останній день, коли Росія повинна виконати рішення Міжнародного трибуналу з морського права», - заявив адвокат.

Другий адвокат у справі українських моряків Микола Полозов повідомив, що до 9 липня слідство висуне остаточне обвинувачення всім українським морякам. Поки що встигли пред'явити тільки трьом - Євгену Семидоцькому, Богдану Небилиці і Юрію Будзилі.

Після цього захист і військовополонені моряки перейдуть до стадії ознайомлення з матеріалами справи.

Раніше Саміт ЄС закликав РФ відпустити українських моряків і повернути кораблі.

Також нагадаємо, ЄС очікує від РФ невідкладного звільнення українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: