Трамп обговорить із Путіним питання українських моряків на зустрічі в червні

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у червні обговорить питання полонених українських моряків.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у червні обговорить питання полонених українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає РБК-Україна з посиланням на його виступ у Вашингтоні.

Юрист розповів, чим РФ загрожує невиконання наказу трибуналу щодо моряківМіжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України проти Російської Федерації щодо 24 українських моряків і зобов’язав Росію відпустити їх.

Волкер нагадав, що зустріч президентів США і Росії, запланована на грудень 2018 року, була скасована саме через захоплення РФ українських кораблів.

У грудні минулого року планувалася зустріч президентів Трампа і Путіна в Аргентині. Але за тиждень до неї Росія атакувала український флот, захопила кораблі та моряків, перемістивши їх на свою територію. Зустріч була скасована. Я думаю, це було правильно», - сказав Волкер.

Спецпредставник Держдепартаменту підкреслив, що Сполучені Штати наполягають на звільненні моряків і це питання залишається на порядку денному відносин США і Росії.

«Дії Росії не відповідають міжнародному праву, у них немає підстав утримувати моряків», - заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер закликав Росію виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права і негайно звільнити українських моряків.

25 травня Трибунал ООН у Гамбурзі, створений відповідно до Конвенції ООН із морського права, зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну.

Також суд вимагає від Росії звільнити три затриманих українських кораблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: