Український журналіст, засуджений у Білорусі, просить про помилування

Читать на русском
Український журналіст Павло Шаройко, засуджений в Білорусі за шпигунство на 8 років позбавлення волі, подав прохання про помилування.

Український журналіст Павло Шаройко, засуджений в Білорусі за шпигунство на 8 років позбавлення волі, подав прохання про помилування.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Білорусі Олексій Стук, передає «Слово і Діло».

Всюди вороги: чим загрожує Україні «аншлюс» БілорусіЯкщо Путін зможе поглинути Білорусь, то Україна буде змушена обороняти величезний периметр державного кордону.

«Він подавав прохання про помилування. Комісія його розглядає», - сказав Стук на прес-конференції у вівторок в Мінську, 25 червня.

Заступник генпрокурора зазначив, що «остаточне рішення відкладено до настання певних умов», не пояснивши, про які умови йдеться.

Про затримання Шаройка стало відомо 20 листопада 2017 року. За даними Комітету держбезпеки Білорусі, координацію розвідувальної діяльності здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Мінську. За діяльність, не сумісну із дипломатичним статусом, Скворцов був висланий з Білорусі.

Раніше в Білорусі засудженого на вісім років в'язниці українського журналіста Павла Шаройка перевели із СІЗО КДБ до Бобруйської колонії №1.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: