Український спецпідрозділ вперше пройшов сертифікацію НАТО

Читать на русском
Вперше в історії підрозділ з країни не Північноатлантичного альянсу пройшов сертифікацію як підрозділ SOF.

140-й центр Сил спеціальних операцій Збройних сил України пройшов сертифікацію як підрозділ SOF і має право залучатися в Сили швидкого реагування НАТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Український мілітарний портал».

Рада ухвалила закон про військові стандарти НАТОЗакон визначає самі терміни військова стандартизація, військовий стандарт, стандарт НАТО і стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО.

Видання пише, що це вперше в історії підрозділ з країни не Північноатлантичного альянсу пройшов сертифікацію як підрозділ SOF. Під час підпису на рапорті про відповідність української частини до вимог НАТО, військовослужбовці зі США ставлячи свої підписи на рапорті фотографувались бо це є історичною подією.

NRF складаються з військ сухопутних, спеціального призначення, повітряних, морських сил, що готові впродовж 5 днів до проведення операцій евакуації чи реагування на кризові ситуації в усіх частинах світу. При значному військовому конфлікті повинні стримувати ворога до підходу основних сил до 30 днів. Рішення про застосування SOF приймає Північноатлантична рада. Сухопутні сили SOF НАТО силою бригади здатні провадити операції вимушеного силового входу. Морські сили виконують роль ударної групи з авіаносцем, сухопутної і амфібійної груп. Повітряні сили здатні провадити до 200 щоденних вильотів. В операціях можуть використати спеціальні підрозділи.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс продовжить допомагати Україні. За словами генсека НАТО, більше 40 млн євро виділять на кібербезпеку і медичну реабілітацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: