Рада ухвалила закон про військові стандарти НАТО

Читать на русском
Закон визначає самі терміни військова стандартизація, військовий стандарт, стандарт НАТО і стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО.

Верховна Рада ухвалила законопроект №8370 про військові стандарти НАТО. Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів у четвер, 6 червня.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що прийняття цього закону сприятиме впровадженню політики НАТО у сфері військової стандартизації в ЗСУ, пише «Слово і Діло».

Закон визначає самі терміни «військова стандартизація», «військовий стандарт», «стандарт НАТО» і «стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО».

Міністерству оборони України надаються повноваження з регулювання військової стандартизації, визначення органу стандартизації. Основна функція такого органу буде полягати в розробці, прийнятті, застосуванні та скасуванні військових стандартів, у тому числі тих, які будуть прийматися на основі стандартів НАТО.

«Політикою НАТО зі стандартизації визначено, що всі союзники повинні забезпечувати ефективну здатність їхніх збройних сил діяти разом, у тому числі шляхом впровадження узгоджених стандартів/процедур НАТО. При цьому країнам-партнерам настійно рекомендується застосовувати політику НАТО зі стандартизації», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон про зміну Конституції щодо зовнішньополітичного курсу України на вступ до Євросоюзу і НАТО. За відповідне рішення проголосували 334 нардепи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: