Щодо заступника мера Сум відкрили кримінальне провадження через висловлювання про ЛГБТ

Читать на русском
Заступник Сумського міського голови Максим Галицький на своїй сторінці в Facebook побажав членам ЛГБТ-спільноти повторити долю полонених концтаборів Другої світової війни.

Заступник Сумського міського голови Максим Галицький на своїй сторінці в Facebook побажав членам ЛГБТ-спільноти повторити долю полонених концтаборів Другої світової війни.

Щодо нього відкрили кримінальне провадження. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко, передає «Слово і Діло».

Той факт, що поліція відкрила кримінальне провадженння, підтвердила і прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, опублікувавши відповідну заяву в Twitter.

«Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй сторінці в Фейсбук висловив своє бачення цієї події, зокрема, зазначив, що хотів би бачити таких осіб в концтаборах», - написала Науменко і додала, що по фактом подібних висловлювань розпочато кримінальне провадження.

Сарган опуліковала в Twitter аналогічне повідомлення і прикріпила скріншот посту Максима Галицького.

Відомості до ЄРДР внесені за статтею про умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образу почуттів громадян у зв'язку із їхніми переконаннями (ч. 1 ст. 161 КК України). Слідство доручене ГУ НП у Сумській області.

Нагадаємо, в Києві 23 червня відбувся Марш рівності.

Також відзначимо, в марші взяли участь понад 30 ЛГБТ-військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: