У Києві починається Марш рівності – фото

Читать на русском

Марш рівності був запланований на 9:00 23 червня. На даний момент учасники заходу ще збираються. Їх охороняє поліція, а район проведення Маршу перекритий.

Учасники Маршу рівності почали збиратися в Києві.

Про це повідомляє Громадське в неділю, 23 червня, передає «Слово і Діло».

Марш рівності був запланований на 9:00 23 червня. На даний момент учасники заходу ще збираються. Їх охороняє поліція, а район проведення Маршу перекритий.

Марш рівності проводиться на підтримку ЛГБТ-спільноти щороку і щороку туди приходять противники руху в спробах зірвати захід. Темою Маршу цього року є «Свобода. Єдність. Боротьба», а гаслом - «Наша традиція - це свобода!».

У цьому році в Марші рівності також візьмуть участь військовослужбовці з ЛГБТ-спільноти.

Захід охороняють численні представники поліції, Нацгвардії, присутні кінологи і кінна поліція. На акції також чергують машини швидкої допомоги і пожежні автомобілі.

З боку червоного корпусу Київського національного університету імені Шевченка до учасників Маршу рівності наближається колона противників одностатевих шлюбів, серед яких - «Всеукраїнська стража на захист сімей та дітей», «Правий сектор», ОУН тощо. Зараз ця колона зупинилися біля нацгвардійців. Противники Маршу викрикують гасла проти одностатевих і представників ЛГБТ. Повідомляється про перші спроби нападу.

Раніше на сторінці Адміністрації президента в Facebook з'явилося повідомлення щодо Маршу рівності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: