У МВС розповіли про підготовку до маршу ЛГБТ у Києві

Читать на русском

На станціях метрополітену Театральна, Золоті Ворота і Університет залучать кінологів зі службовими собаками для пошуку вибухових речовин.

Забезпечувати правопорядок під час Маршу рівності в Києві будуть всі підрозділи МВС.

Про це на спільній нараді у зв'язку з проведенням маршу ЛГБТ-спільноти сказав перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє прес-служба відомства в суботу, 22 червня, пише «Слово і Діло».

«Перед проведенням заходу ми переговорили з організаторами акції та, розуміючи масштаби маршу, залучаємо всі підрозділи системи МВС. Вимагаю від кожного керівника на місцях своєчасно реагувати на нештатні ситуації і оперативно приймати рішення. Ми не маємо допустити ніяких провокацій, які будуть рішуче присічені, а діям правопорушників дана правова оцінка», - зазначив Сергій Яровий.

Під час Маршу рівності у Києві правопорядок забезпечуватиме достатня кількість правоохоронцівполіція Києва

Відзначається, що напередодні з вечора буде здійснено перекриття декількох центральних вулиць загороджувальними турнікетами, а в день проведення параду будуть встановлені фільтраційні пункти, де поліцейські із металошукачами будуть здійснювати перевірку і прохід громадян. Крім того, для виявлення і знешкодження вибухових пристроїв і речовин у день Маршу рівності працюватимуть посилені групи вибухотехніків, які будуть відпрацьовувати територію і прилеглі вулиці в межах маршруту руху учасників ходи.

На станціях метрополітену Театральна, Золоті Ворота і Університет залучать кінологів зі службовими собаками для пошуку вибухових речовин.

Уже відомо, що до поліції надійшло декілька повідомлень від організацій і громадян, проти проведення вищевказаного заходу і вони планують проведення відповідних акцій в центрі столиці. Тому з метою недопущення виникнення конфліктних ситуацій між учасниками акції та її противниками, працюватимуть співробітники груп комунікації з усієї України.

Нагадаємо, 23 червня, в Києві відбудеться Марш рівності КиївПрайд-2019 під гаслом «Наша традиція - це свобода!». Організатори заходу очікують до 10 тисяч учасників.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва не став розглядати позовну заяву народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, який вимагав заборонити проведення КиївПрайд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: