Діти, матір яких арештували в Грузії, повернулися в Україну

Читать на русском

Десятеро дітей родини Сусляків з Хмельниччини, матір яких арештували у Грузії за підозрою у торгівлі людьми, в ніч на 7 червня повернулися в Україну.

Десятеро дітей родини Сусляків з Хмельниччини, матір яких арештували у Грузії за підозрою у торгівлі людьми, в ніч на 7 червня повернулися в Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба президента.

Як пов'язані підліткова злочинність і насильство в сім'ї?Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. «Слово і Діло» відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

Діти прилетіли президентським літаком і в супроводі уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби.

Відзначається, що малюки тривалий час перебували у переїздах територією Грузії та Росії і їм необхідна тривала реабілітація.

За словами Кулеби, однією з основних перешкод для повернення дітей в Україну була підозра, що їхні батьки мають намір їх продати.

Зокрема, правоохоронців насторожило те, що семеро з десяти дітей були народжені сурогатними матерями протягом одного року.

«Це треба перевірити на території України – яким чином усе відбувалося, за який кошт і так далі. Треба багато чого з’ясувати і на території України, і на території Грузії. Ми не знаємо, що відбувалося в Росії, там загинула одна дитина. Ні у грузинської, ні в української сторони немає можливості провести ексгумацію. Але батьки надали всі документи стосовно поховання цієї дитини», – сказав Кулеба.

Він наголосив, що діти з родини Сусляків мають проживати з бабусями в одній сім’ї, щоб вони не почувалися розділеними.

«Наше завдання об’єднати їх у родині та надавати реабілітацію. Бо діти у важкому психічному стані, а їхній фізичний стан треба перевіряти», – підкреслив уповноважений президента.

До Хмельницької області діти вирушать вранці 7 червня.

Нагадаємо, Юлію та Юрія Сусляків підозрюють у торгівлі дітьми.

Жінку затримали у Грузії, коли вона з десятьма нащадками хотіла виїхати до окупованої Росією Абхазії.

Раніше в поліції відзвітували про спроби продати дітей в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: