НАЗК знайшло у фінзвітах кандидатів у президенти десятки порушень

Читать на русском
НАЗК передало в поліцію матеріали про можливі ознаки кримінальних порушень про 12 розпорядників накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів.

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило аналіз підсумкових фінансових звітів виборчих фондів 42-х кандидатів у президенти.

Як пише «Слово і Діло», включаючи проміжні звіти, складено 58 протоколів про адміністративні порушення, повідомляє прес-служба НАЗК.

Виборчі фонди не повернули до бюджету мільйони гривень – НАЗКУсім розпорядникам виборчих фондів повідомили про надходження внесків з порушенням закону.

Фінансові звіти перевірялися на відповідність порядку надання та повноту заповнення, відповідність звітних даних інформації, отриманої від банків, на наявність податкового боргу.

Внаслідок перевірки виявили порушення надання внеску до виборчого фонду кандидатів або отримання внеску та порядку надання фінансових звітів.

НАЗК передало в поліцію матеріали про можливі ознаки кримінальних порушень про 12 розпорядників накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів. Йдеться про добровільні внески та дії розпорядників фондів, які не відмовилися від внесків тих, хто не мав права робити внески.

Раніше повідомлялося, що НАЗК виявило порушення у фінзвітах у 17 кандидатів у президенти. Серед них були вказані шоумен Володимир Зеленський, лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко, лідера партії Громадянська позиція Анатолій Гриценко і кандидат від Опозиційної платформи - За життя Юрій Бойко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: