ГПУ передала до НАБУ справу про землю в Київській області

Читать на русском
Генпрокуратура вирішила передати до Національного бюро справу про можливе зловживання під час видачі землі в Київській області.

Генеральна прокуратура України передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про можливе зловживання службовим становищем під час ухвалення рішень Бучанською міською радою Київської області про передачу землі в оренду.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва від 6 червня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ГПУ розслідувала вчинення можливого правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). За даними слідства, Бучанська міськрада своїм рішенням у 2016 році передала в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,15 га невідомому. Потім рішенням виконавчого комітету ради дозволено цьому невідомому видалити 26 сосни на території цієї земельної ділянки, оскільки останні підпадають під пляму забудови.

Водночас, згідно листа українського державного проектного лісовпорядного виробничого об'єднання «Укрдержліспроект», вказана земельна ділянка, відповідно до матеріалів лісовпорядкування 1988 року частково входить до кварталу 29 виділ 89 та кварталу 34 виділ 1 Бучанської лісової дачі Бучанського лісгоспу Київського обласного управління комунального господарства, та відносяться до лісів першої категорії. У зв'язку з цим суд за клопотанням слідчого ГПУ наклав арешт на землю. Пізніше під час розгляду клопотання про зняття арешту з майна у цій справі стало відомо, що провадження передали до НАБУ, а тому вирішувати клопотання по суті має Солом'янський райсуд Києва.

Нагадаємо, ГПУ передала до НАБУ справу про продаж комунального майна. Раніше прокуратура передала НАБУ справу франківського начальника «Укравтодору».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: