У Зеленського прокоментували рішення КСУ

Читать на русском
Представник президента в КСУ заявив, що Конституційний суд продемонстрував незалежність і неупередженість.

КСУ підтвердив обґрунтованість указу президента про розпуск парламенту. Про це в четвер, 20 червня, заявив представник президента в Конституційному суді України Федір Веніславський.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

«При підготовці указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України юридична правота всіх положень була вивірена максимально ретельно і сумнівів щодо неконституційності указу в цілому або окремих його положень у нас не було. І Конституційний суд своїм рішенням лише підтвердив обґрунтованість нашої юридичної позиції», - заявив представник президента.

Крім того, Веніславський зазначив, що Конституційний суд продемонстрував незалежність, неупередженість і «відданість духу Конституції і ідеї верховенства права».

Нагадаємо, у четвер, 20 червня, Конституційний суд України оприлюднив рішення про визнання конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів.

Як відомо, Верховна Рада була розпущена новообраним президентом Володимиром Зеленським після його інавгурації. Офіційною причиною розпуску парламенту називалася відсутність коаліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: