У президента підтвердили, що КСУ визнав конституційним указ про розпуск Ради

Читать на русском
Прес-секретар президента Юлія Мендель підтвердила, що Конституційний Суд України визнав конституційним Указ Володимира Зеленського про розпуск Ради.

Прес-секретар президента Юлія Мендель підтвердила, що Конституційний Суд України визнав конституційним Указ Володимира Зеленського про розпуск Ради.

Розпуск Ради: які лазівки використала ВР та чи може КСУ скасувати вибориКСУ сьогодні, 11 червня, розпочав розгляд указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Ради.

«Перемога! Указ Президента Володимира Зеленського про розпуск Ради визнали конституційним!», - написала Мендель на своїй сторінці в Facebook. Про це повідомляє «Слово і Діло» 20 червня.

За даними ЗМІ, за проголосували 11 суддів.

Президент України Володимир Зеленський 18 червня 2019 року підписав указ про розпуск Верховної Ради. 62 нардепа подали до Конституційного суду подання про неконституційність розпуску Ради. У Зеленського наполягають, що коаліції в парламенті не існує ще із 2016 року, коли з неї вийшла Радикальна партія. Але інша сторона впевнена, що коаліція припинила своє існування із виходом Народного фронту - 17 травня 2019 року, а за таких умов у Зеленського не було права розпускати парламент.

11 червня суд почав розгляд цієї справи.

Згідно із законом, президент може розпустити ВР, якщо протягом 30 днів в Раді не буде сформовано коаліцію депутатських фракцій.

Нагадаємо, більшість українців за дострокові вибори при будь-якому рішенні КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: