Дострокові вибори: що буде найбільшим викликом для «Слуги народу»

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Ключове, що об'єднує всі партії за підсумками з'їздів, – непрозорість. Незважаючи на те, що всі обіцяли відкриті конкурси, жорсткі відбори та іншу якість політики, цього не сталося.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко.

«Ця виборча кампанія, незважаючи на те, що є багато нових облич, по суті нічим не відрізняється від попередніх кампаній», – зазначив Дяденко.

За його словами, зараз основні політичні сили зіштовхнуться з кількома викликами. Зокрема, для «Слуги народу» ключове – це відсутність часу.

«До виборів трохи більш ніж місяць. Ми бачимо невиразну політику Зеленського, відсутність ідей і рішень. Говорити про те, що винна ВР, яка не ухвалює закони президента, звільняти тих чи інших осіб із посади за поданням – це одне. Зовсім інша річ – демонструвати за фактом рішення, ухвалені тобою як президентом. Поки ми не побачили якихось рішень, на які чекає суспільство», – пояснив він.

Експерт звернув увагу, що президентом не порушує питання тарифоутворення, хоча це одне з головних питань для суспільства. Також заявлені ініціативи щодо Донбасу не принесли нічого нового. Повернули Кучму, але формат такий самий.

Перші й останні кроки президентів України на посадіСлово і Діло вивчило, які укази та призначення підписували президенти в перші й останні дні на посаді.

«Поки ідеї щодо Донбасу виглядають непереконливо», – додав він.

Том для «Слуги народу» те, що мало часу й не зроблено якихось неординарних кроків, може бути небезпечним, уточнив політолог.

«Для них це може стати найбільшим викликом і ризиком», – підкреслив він.

На його думку, рейтинг партії не зростатиме. Потрібно розуміти, що суспільство було розколоте, були ті, хто проти Порошенка, й вони обрали Зеленського. Кредит довіри, який отримав Зеленський, – це кредит недовіри до колишньої влади.

«А на парламентських виборах буде багато партій», – наголосив він.

Щодо партії «Голос», то до її складу увійшло багато різних представників і бізнесу, і громадських організацій, акцентував фахівець.

«Поки не зовсім зрозуміло, чи вдасться створити з них єдину команду. Поки що одним з найяскравіших меседжів, які ми почули від команди, була заява про те, що партія сприятиме визнанню прав ЛГБТ-спільноти», – констатував він.

«Для українського архаїчного суспільства це може стати подразником», – резюмував Михайло Дяденко.

«Слово і Діло» склало хронологію парламентської виборчої кампанії.

Також «Слово і Діло» вивчило, які укази та призначення підписували президенти в перші й останні дні на посаді.

Як повідомлялося, в перший день президентства Володимир Зеленський провалив одразу дві обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: