Зеленський пообіцяв захист німецьким інвесторам

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський заявив, що захищатиме права іноземних інвесторів від корупції в Україні.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 18 червня, провів у Берліні зустріч з великим і середнім бізнесом Німеччини.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відзначається, що на зустрічі були представники компаній, сукупний портфель яких становить 220 мільярдів євро.

«Це більш ніж два ВВП України, і це приблизно 450 000 робочих місць», - повідомив президент Німецько-української промислово-торговельної палати Андреас Лір.

Представники бізнесу заявили, що сподіваються на розвиток співпраці, однак зазначили, що для цього потрібно поліпшення інвестиційного клімату та адаптація європейських стандартів в Україні.

«Інвестиційний клімат - це для нас пріоритет. Я розумію, чого боїться іноземний бізнес: наших правоохоронних органів, які тиснуть на підприємців, наших судів, які його не захищають», - підкреслив Зеленський.

Він наголосив на важливості усунення тиску правоохоронних органів на підприємців.

«Я як президент буду гарантувати вам незалежність інвестицій, буду гарантувати, що на вас ніхто не буде тиснути. Ми прагнемо бути європейською країною», - додав Зеленський.

За його словами, в планах - забезпечення незалежності судів і правоохоронних органів, створення «електронної митниці» і боротьба з контрабандою.

Зеленський також розповів про інновації, які планують ввести в Україні, серед яких проект Держава в смартфоні, мета якого - зменшення бюрократичного тиску на людей.

Глава держави також запросив німецьких бізнесменів на інвестиційну раду, яка, з його слів, проводитиметься двічі на рік.

Зеленський також підтвердив співпрацю України з МВФ, Світовим банком і ЄБРР.

«Ми починаємо домовленості з МВФ, готуватимемо нову програму вже в липні, дефолту не буде. Як президент я не буду впливати на суд або банківську систему», - підкреслив Володимир Зеленський.

Учасники зустрічі детально обговорили співпрацю з підприємствами в таких галузях, як сільське господарство, харчова, будівельна, автомобільна промисловість тощо. Президент наголосив на необхідності локалізації бізнесу для створення робочих місць і пообіцяв допомогти з розв’язанням запущених бюрократичних проблем.

Також учасники зустрічі обговорили експортні можливості України та зміни в законодавстві, які суперечать Угоді про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, 18 червня, під час візиту до Німеччини Зеленський зустрівся з канцлером Ангелою Меркель. Пізніше цього самого дня Зеленський і президент ФРН Штайнмаєр обговорили нормандський формат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: