Клімкін відреагував на візити Зеленського до Франції та Німеччини

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав візит Президента України Володимира Зеленського до Парижа і Берліна розвідкою боєм.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав візит президента України Володимира Зеленського до Парижа і Берліна «розвідкою боєм».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Питають, чому я назвав візит президента до Парижа і до Берліна «розвідкою боєм». Від цього візиту багато що залежить: бажання Макрона та Меркель вплинути на параметри повернення російської делегації в ПАРЄ, весь клубок газових справ, їх спільні підходи щодо долі окупованих українських територій і, що найважливіше, бажання їх відстоювати», - написав міністр.

Він звернув увагу на розмаїття у німецькому політикумі у питанні ставлення до України.

«Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер намагається виправдати окупацію Криму, робить це незграбно і неоковирно, але все ж. Прем'єр-міністр федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер вважає, що потрібно ось так просто взяти і покласти край санкціям проти РФ. А Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє, що Європа не може вести з РФ справи «у звичному режимі». Що скаже Ангела Меркель під час сьогоднішньої зустрічі у Берліні в принципі також неважко здогадатися. І все це розмаїття – німецький політикум у всій красі. Канцлерка підтримує Україну більш завзято, ніж будь-хто інший в німецькій політиці та бізнесі. Не просто послідовно, а саме завзято. За це їй велика подяка», - сказав Клімкін.

Він підкреслив, що німецький і французький політикум складаються не лише з друзів і симпатиків України, «хоча, на щастя, їх поки що більше».

«І цей баланс нам вкрай важливо підтримувати», - додав Клімкін.

Раніше Клімкін назвав «реальні» терміни вступу до ЄС.

Також нагадаємо, міністр прокоментував чергові репресії в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: