«Нафтогаз» погасив 500 мільйонів доларів кредиту

Читать на русском
Нафтогаз повернув 500 млн доларів кредиту, взятого під гарантії Світового банку. Компанія користувалася коштами протягом двох років.

НАК «Нафтогаз України» повернула кредит на 500 млн доларів, отриманий під гарантії Світового банку та під державні гарантії.

Про це повідомляє компанія в Facebook, пише «Слово і Діло».

Як зазначили в «Нафтогазі», завдяки цим коштам компанія протягом двох років закупила близько 5 млрд куб. м газу з європейського напрямку.

«Через загрозу газового шантажу з боку Росії після завершення дії транзитної угоди плануємо закачати в підземні газові сховища (ПСГ) приблизно на 3 млрд куб. м газу більше, ніж минулого року», – йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» нагадали, що планують накопичити 20 млрд куб. м газу, щоб уникнути ризиків з боку сусідів.

«Тому співпраця з кредиторами із застосуванням механізму державних гарантій є вкрай важливим інструментом, що допомагає забезпечувати енергетичну стабільність держави», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення. У червні ціна газу, за якою «Нафтогаз»продає його газзбутам і постачає споживачам по ПСО, зменшиться на 7,3%, або на 436,11 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: