«Нафтогаз» уклав з американцями контракт на видобування газу

Читать на русском
Бурові роботи компанії Halliburton дозволять збільшити видобуток газу на 2 млрд куб. м протягом 10 років, кажуть у холдингу.

Нафтогаз та Укргазвидобування в понеділок, 27 травня, підписали меморандум про взаєморозуміння з американською компанією Halliburton.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє НАК у Twitter.

Як зазначається, Halliburton і Укргазвидобування планують впровадити на українських газових родовищах передові світові технології. Також йдеться про постачання високотехнологічного обладнання та програмного забезпечення для збільшення обсягів видобутку українського газу.

В рамках співпраці, Укргазвидобування і Halliburton починають новий напрямок - надання інтегрованих послуг «під ключ» з буріння бокових стволів на 26 свердловинах. Такі роботи дозволять повернути свердловини і отримати понад 2 млрд куб. м додаткового видобутку протягом 10 років. Загальна вартість договору на послуги буріння бокових стволів складає 2,6 млрд грн.

Укргазвидобування співпрацює з Halliburton вже 1,5 року. Так, у листопаді 2017 року компанії уклали договір на придбання програмних продуктів Halliburton-Landmark, а в березні 2018 року - мультисервісний договір на закупівлю послуг з оренди бурового устаткування, долотного і інженерного сервісів і т.п.

Відзначимо, за даними Укртрансгазу, за чотири місяці видобуток газу в Україні зріс на 3,6% - до 7,01 млрд кубометрів. При цьому, за підсумками минулого року, в Укргазвидобуванні заявили про рекордний видобуток газу за останні 25 років - 15,49 млрд кубометрів газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: