Євросоюз може призупинити безвіз для окремих країн

Читать на русском
Європейська комісія може призупинити дію безвізового режиму для окремих країн Західних Балкан та Латинської Америки, через зростаючу кількість мігрантів з цих країн.

Європейська комісія може призупинити дію безвізового режиму для окремих країн Західних Балкан та Латинської Америки, через зростаючу кількість мігрантів з цих країн.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

2 роки безвізового режиму: до чого ЄС має претензії та чим це загрожуєДва роки тому для громадян України набув чинності безвізовий режим із країнами Європейського союзу.

За словами Єврокомісара з питань міграції Дімітріса Аврамопулоса, країни можуть уникнути призупинення дії безвізу, якщо кількість прохачів притулку з Західних Балкан та Латинської Америки зменшиться.

«Наше послання державам, громадяни яких мають право в'їжджати в ЄС без віз, недвозначне: ваша відповідальність - захищати цей привілей», - наголосив Аврамопулос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз в рамках програми переселення особливо вразливих категорій біженців з Північної Африки та Близького союзу прийняв до себе 32,7 тис. людей. Щонайменше 4,1 тис. біженців прийняла до себе Німеччина.

Раніше, віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс пригрозив Центрально-Східній Європі поверненням кордонів, якщо країни регіону в подальшому будуть відмовлятися приймати біженців.

Нагадаємо, за європейською програмою переселення особливо вразливих категорій біженців з Північної Африки та Близького Сходу до ЄС прибули вже 32,7 тисячі людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: