Президент підписав безвіз із Північною Македонією

Читать на русском
Порошенко підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для в’їзду й транзиту через Україну для громадян Північної Македонії.
Ілюстративне фото.

Президент Петро Порошенко підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для в’їзду й транзиту через Україну для громадян Північної Македонії з 16 березня 2019 року до 15 березня 2020 року.

Як пише «Слово і Діло», відповідний указ №57/2019 оприлюднений на сайті глави держави.

З'ясувалося, куди найчастіше їдуть українці за безвізомГромадяни України все «сміливіше» користуються перевагами безвіза, особливо з точки зору закінчення терміну дії раніше виданих віз.

«Запровадити на період з 16 березня 2019 року до 15 березня 2020 року безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Республіки Північна Македонія, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів», - ідеться в документі.

Рішення прийнято з метою розвитку і практичної реалізації принципів добросусідського партнерства між Україною та Республікою Північна Македонія, активізації двосторонніх контактів у всіх сферах взаємовідносин та підтвердження намірів продовжувати співробітництво щодо лібералізації режиму взаємних поїздок громадян.

Нагадаємо, Республіка Македонія офіційно змінила назву на Північну Македонію з набуттям чинності Преспанської угоди про перейменування держави.

У кінці вересня 2018 року в Македонії відбувся референдум про її перейменування в Республіку Північна Македонія. На перейменуванні країни наполягала Греція, оскільки назва колишньої югославської республіки збігалася з найменуванням області на півночі країни. Суперечка велася протягом останніх 25 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: