ЄС прийняв 33 тисячі біженців за спецпрограмою

Читать на русском
За європейською програмою переселення особливо вразливих категорій біженців з Північної Африки та Близького Сходу до ЄС прибули вже 32,7 тис. людей.

За європейською програмою переселення особливо вразливих категорій біженців з Північної Африки та Близького Сходу до ЄС прибули вже 32,7 тисячі людей.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Динаміка міграції в Україні: де зареєстровано найбільше переселенцівКількість зареєстрованих переселенців з окупованих територій збільшилася на 47 тисяч осіб. Більшість із них переїхали до східних областей та Києва.

Зазначається, що з них 4,1 тисячі біженців прийняла Німеччина. Єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос виданням медіагрупи Funke заявив, що на даний час Європейський союз прийняв лише дві третини обіцяної квоти мігрантів.

Німеччина загалом погодилася прийняти за цією програмою 10 тисяч біженців. Аврамопулос вважає програму ЄС успішною.

«Ми безпечно і легально доправляємо до Європи людей, які потребують захисту», - наголосив він.

Запроваджена у 2017 році програма переселення особливо вразливих категорій біженців має на меті легально і безпечно доставляти їх до Європи, рятуючи від подолання небезпечного маршруту Середземним морем.

До жовтня 2019 року в Євросоюз за цією програмою планується переселити не менше 50 тисяч людей з таких країн, як Лівія, Ефіопія, Туреччина та Йорданія. Добровільно до реалізації програми долучились 16 країн.

Раніше міністри внутрішніх справ країн Європейського Союзу домовилися про посилення правил депортації шукачів притулку, які отримали відмову.

Також стало відомо, що українці серед найбільших груп біженців у США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: