У МЗС РФ назвали умови підготовки нової зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
У відомстві підкреслили, що головне – не сам факт переговорів, а результати, яких необхідно на них досягти.

Росія вважає за необхідне дочекатися інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського, після чого потрібно вирішити, як підготувати нову зустріч у Нормандському форматі, про що в Москві «думають».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін, повідомляє РІА «Новости».

«Давайте дочекаємося інавгурації й після цього почнемо думати, чим наситити в практичному плані зустріч Нормандського формату, тому що, як ви знаєте, Нормандський формат збирається на різних рівнях – це і експертний рівень, рівень міністрів, і вищий рівень, звісно. Але головне – не сам факт зустрічі, головне – ті результати, яких потрібно буде досягти в нових умовах зустрічі Нормандського формату», – заявив Карасін.

Відповідаючи на запитання, чи є сигнали з боку команди нового президента України щодо Мінського формату, заступник міністра закордонних справ зазначив, що основні сигнали виходять із Москви. «Ми вважаємо, що вірність принципам Мінських домовленостей – це наріжний камінь у просуванні вперед у врегулюванні. І другий наріжний камінь – це налагодження прямого діалогу між Києвом і Донбасом», – додав дипломат.

Нагадаємо, напередодні Зеленський відповів Путіну щодо Донбасу. Він запропонував провести обмін «всіх на всіх» і нову зустріч у Нормандському форматі.

Раніше повідомлялося, що Німеччина готова разом із Францією продовжити роботу в Нормандському форматі щодо врегулювання конфлікту в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: