Радий, що саме Санду очолила уряд Молдови – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що радий тому, що Майя Санду очолила уряд Молдови.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що радий тому, що Майя Санду очолила уряд Молдови.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Криза в Молдові. Чому Україна має допомогти?Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ситуація в Молдові є ймовірною загрозою для півдня України.

«Я, до речі, дуже радий, що саме Майя Санду очолила уряд. Із задоволенням згадую спілкування із нею на заходах Європейської народної партії. Але те, що мене реально турбує, - це бажання Росії застосувати загальний підхід до Молддови і до України через свою модель фрагментації і федералізації», - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, уряд Молдови на чолі із Павлом Філіпом, створений Демократичною партією 20 січня 2016 року, пішов у відставку. Питання про двовладдя в Молдові було вирішено на користь нового уряду, створеного в суботу, 8 червня, Партією соціалістів і правим блоком Acum. Прем'єр-міністром Молдови була призначена одна з лідерів Acum Майя Санду. 15 червня новий уряд Молдови приступив до роботи.

За даними місцевих ЗМІ, політики і бізнесмени, пов'язані з Демократичною партією Молдови, які перебувають в опозиції до президента країни Ігоря Додона, в п'ятницю ввечері почали залишати країну.

Раніше Конституційний суд Молдови скасував свої рішення, котрі викликали політичну кризу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: