Нова прем'єр Молдови вимагає відставки Конституційного суду

Читать на русском
Новопризначена прем'єр-міністр Молдови Майя Санду вимагає відставки всіх суддів Конституційного суду країни.

Новопризначена прем'єр-міністр Молдови Майя Санду вимагає відставки всіх суддів Конституційного суду країни.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила політик у Facebook.

Так, глава уряду Молдови розкритикувала попередні дії суддів Конституційного суду та заявила, що вони мають піти у відставку, «якщо хоч трохи поважають Конституцію та громадян Молдови».

«Судді КС продовжують марити, ганьблячи на національному та міжнародному рівні інституцію, яку вони представляють», - йдеться в заяві Санду.

Також, на думку політика, скасування Конституційним судом попередніх рішень, які були ухвалені 7-9 червня, та передача влади новому уряду, свідчить про те, що суд намагається виправдатися за свої дії замість того, щоб визнати намагання Демократичної партії незаконно зберегти свою владу.

«Я називаю такий підхід недоречним з точки зору поваги до Конституції країни. Конституційний суд повинен приймати рішення відповідно до положень букви та духу Конституції, а не на основі рішень та поведінки політичних діячів в країні», - наголосила прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд Молдови скасував свої рішення від 7-9 червня 2019, які стали причиною політичної кризи в країні. Голова Конституційного суду заявив, що враховуючи звернення суду від 15 червня переглянув рішення прийняті з 7 по 9 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: