Націоналісти об'єднуються в єдиний блок після виборів – Білецький

Читать на русском
Націоналістичні партії та організації планують після виборів об'єднатися в єдиний національний блок.

Націоналістичні партії та організації планують після виборів об'єднатися в єдиний національний блок.

Про це розповів лідер Нацкорпусу, другий номер списку ВО «Свобода» на виборах до ВР Андрій Білецький в інтерв'ю каналу 112 Україна, пише «Слово і Діло».

Націоналісти йдуть на вибори єдиним списком. Чи потраплять до Ради?Націоналістичні сили вирішили об'єднатися. Очолюють список Тягнибок, Ярош, Білецький, Тарасов і Кошулинський.

«Об'єднання - це створення єдиної структури в найближчому майбутньому. Тому відразу після закінчення виборчого процесу розпочнеться процес об'єднання націоналістичних структур в єдиний національний блок», - сказав він.

За словами Білецького, в цьому блоці будуть представлені не тільки політичні партії, а й «ветеранські, волонтерські проекти, стартапи, культурні проекти».

«Цим будемо займатися в той же день, коли закінчаться вибори», - заявив він.

Відповідаючи на питання, чи потрібно йому для цього об'єднання вийти з Національного корпусу і вступити до ВО «Свобода», Білецький сказав: «Всі партії, Правий сектор, ДІЯ або «Національний корпус» делегують своїх представників до «ВО Свобода» на дану хвилину. Абсолютно вірно».

Білецький також повідомив, що «коли фракція націоналістів зайде до парламенту», він особисто буде відповідати в команді за питання безпеки: «армію, спецслужби, ситуацію в ООС».

На уточнення, чи є у нього амбіції очолити парламентський комітет із нацбезпеки і оборони, лідер Нацкорпусу відповів: «Як амбіція - на цю хвилину, так. Я думаю, що краще Пашинського впорався б з цією роллю».

Білецький також розповів, проти кого будуть боротися націоналісти в разі проходження в парламент.

«Є прямі вороги, це 5 колона. Є незрозуміла ситуація, ніхто з українців не може сказати, куди поверне вся ця історія з «Слугою народу». Їх не можна визначати ні як ворогів, ні як друзів. Треба дивитися, це питання часу», - зазначив він.

«Проти банди мародерів Порошенка боротимуться українські націоналісти», - додав він.

Також, на думку Білецького, націоналісти мають зайняти чітку позицію щодо «людей, які мають патріотичні гасла, але займають непатріотичну позицію», маючи на увазі команду екс-президента Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: