«Нацкорпус» і ветерани вийшли на мітинг під АП

Читать на русском
Під Адміністрацією президента у вівторок, 4 червня, представники Нацкорпуса і ветеранських організацій проводять акцію з вимогою надати українське громадянство іноземним добровольцям.

Під Адміністрацією президента у вівторок, 4 червня, представники «Нацкорпусу» та ветеранських організацій проводять акцію з вимогою надати українське громадянство іноземним добровольцям.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Відзначається, що під АП зібралося більше п'яти сотень людей, серед них багато осіб в футболках «Нацдружин» і «Нацкорпусу».

Під Адміністрацією президента у вівторок, 4 червня, представники Нацкорпуса і ветеранських організацій проводять акцію з вимогою надати українське громадянство іноземним добровольцям.

Мітингувальники скандують «Паспорт добровольцям», «Слава Україні - Героям слава», «Слава нації - смерть ворогам», «Разом - і до кінця», тримають в руках плакати з написами «Що нам ще зробити, щоб отримати громадянство?», «Добровольці завоювали громадянство на передовій» та інші.

Також на місці присутні правоохоронці, зокрема поліція діалогу.

«Сьогодні ми вимагаємо від президента Зеленського (підписати указ про надання іноземним добровольцям громадянства - ред.), він може це зробити», - сказав представник «Національного корпусу» Денис Котенко.

Він зазначив, що це «люди, які з 2014 року приїхали сюди, пожертвували своїми будинками, багато пожертвували своїм здоров'ям, - ці люди втратили все і ці люди сьогодні не мають навіть паспорта».

Він зазначив, що склалася абсурдна ситуація: один із необхідних для отримання громадянства документів - довідка про несудимість. Однак деякі добровольці приїхали з Росії, «і значить, їм потрібно їхати туди, і отримувати там довідку про несудимість, і всі розуміють, що це абсолютний абсурд та ідіотизм».

Учасники акції планують передати вимоги представнику президента Зеленського.

Організатори планують провести наступну акцію в четвер під стінами Верховної ради під час пленарного засідання. Вони вимагатимуть від депутатів проголосувати за законопроект, який спрощує процедуру надання громадянства іноземним добровольцям.

Раніше біля МВС зібрався мітинг через смерть дитини.

Також нагадаємо, в Харкові сталися сутички на мітингу проти повернення проспекту Жукова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: