У Києві відбулися сутички поліції та «Нацкорпусу»

Читать на русском
Активісти намагалися знести огорожу на незаконній забудові в Протасовому Яру. У відповідь поліція застосувала силу і спецзасоби.

На місці забудови в Протасовому Яру в Києві в четвер, 16 травня, відбулися сутички між активістами «Національного корпусу», ультрас, місцевими захисниками зеленої зони та поліцією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інформатор».

За інформацією ЗМІ, представники місцевої громади спільно з націоналістичними організаціями та народним депутатом Ігорем Луценком намагалися знести незаконну огорожу. У відповідь поліція застосувала силу і спецзасоби проти учасників акції. За інформацією кореспондента, пошкодження від рук силовиків отримали навіть жінки.

Активісти повідомляють, що незважаючи на наявність припису, які заборонили компанії-забудовнику проводити будь-які роботи в Протасовому Яру в Солом'янському районі столиці, будівельна фірма встановила паркан і почала знищувати дерева в зеленій зоні міста.

Нагадаємо, через незаконну забудову в Протасовому Яру активісти в піцерії попросили Зеленського про допомогу. Активіст підійшов до Зеленського, який обідав, і попросив про допомогу – вплинути на одного із забудовників Києва. Зеленський, своєю чергою, відреагував досить спокійно – сказав, що не знає про ситуацію, й запропонував звернутися в поліцію. Також він сказав, що візьме до відома цю інформацію.

Раніше під Радою сталася бійка між «євробляхерами» та поліцією.

Також повідомлялося про бійки під МВС: активісти вимагали відставки Луценка та Авакова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: