Спецназ Британії зосередиться на боротьбі з російською загрозою

Читать на русском
Британські чиновники вважають, що з наближенням розгрому ІД необхідність використання спецназу проти ісламських терористів поступово знижується.

Армійський спецназ Великобританії може бути переорієнтований з боротьби проти терористів «Ісламської держави» в Сирії і Іраку на протидію Росії та іншим державам.

Про це повідомляє Слово і Діло, посилаючись на видання «Голос Америки».

Британські чиновники вважають, що з наближенням розгрому ІД необхідність використання спецназу проти ісламських терористів поступово знижується, і він повинен отримати інші завдання.

«Директор сил спеціального призначення розробив секретний план під назвою «Концепція спеціальних операцій», який найближчим часом буде розглянуто міністрами. У разі затвердження схема передбачатиме реструктуризацію відповідних підрозділів», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Росія повинна стати однією з цілей спецназу з урахуванням того, що «стурбованість діями різко зросла після отруєння Скрипалів у Солсбері в минулому році».

Нагадаємо, британський уряд почав розробку пакету заходів, який повинен буде протистояти діям ворожих держав.

Раніше повідомлялось, що Британія вводить стратегію боротьби з загрозою з боку Росії.

Також міністр оборони Британії Гевін Вільямсон повідомив, що він створює в Міністерстві оборони постійний підрозділ для оцінки можливостей ворожих іноземних держав, таких як Іран і Китай.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: