Великобританія змінює правила в'їзду в країну

Читать на русском
Влада Британії з 20 травня скасовує паперові міграційні картки для всіх іноземців для скорочення черг на кордоні.

Великобританія з 20 травня скасує паперові міграційні картки для всіх іноземців з метою скорочення черг у пунктах прибуття.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Independent з посиланням на заяву глави прикордонної служби Пола Лінкольна.

На цей час міграційні картки заповнюються пасажирами, які прибувають авіарейсами або через морські порти з-за меж Європейського економічного простору. За повідомленням Пола Лінкольна, скасування міграційних карток «допоможе вирішити проблему зростаючої кількості пасажирів» і дасть співробітникам можливість зосередитися на «взаємодії з іноземцями». Він зазначив, що більшість даних, які вносилися в міграційні картки, скоро будуть доступні для збору в електронному вигляді.

У той же час профспілки Великобританії стурбовані, що нововведення може послабити прикордонний контроль. Щороку випускалося близько 16 мільйонів міграційних карток, які використовувалися для обліку в'їжджих іноземних громадян.

На думку профспілок, скасування карток може позбавити органи безпеки цінної інформації, необхідної для притягнення до відповідальності «учасників незаконних операцій або злочинців».

Раніше повідомлялося, що Великобританія підвищує вартість віз.

Нагадаємо, ЄС скасує безвіз для американців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: