У Харкові провели обшуки через знесення пам'ятника Жукову

Читать на русском
У Харкові поліція провела обшуки в четвер пізно ввечері у двох активістів у справі, порушеній після знесення пам'ятника маршалу Жукову на акції 2 червня.
Фото - hk.npu.gov.ua

У Харкові поліція провела обшуки в четвер пізно ввечері, 13 червня, у двох активістів у справі, порушеній після знесення пам'ятника маршалу Жукову на акції 2 червня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив харківський активіст Валентина Бистриченко у Facebook.

Пам'ятник Жукову підпадає під декомунізацію – УІНППам'ятник маршалу СРСР Георгію Жукову підпадає під дію закону про декомунізацію. Його відновлювати не потрібно.

Активіст повідомив, що обшуки практично одночасно проводилися у Валентина Дуди і Максима Зінченка. Причому Бистриченко стверджує, що Зінченка не було на акції, 2 червня, і відповідно у знесенні він участі не брав.

Зі слів активіста обшук у Зінченка почали без нього, а підозру у скоєнні злочину правоохоронці вручили і зачитали його матері.

Активісти заявляють, що це було зроблено о 22:50, що також є порушенням.

Під час обшуку один з правоохоронців, що брали в ньому участь, заявив, що поліція шукає знаряддя, за допомогою яких зносився монумент.

Нагадаємо, 2 червня група активістів, які пікетували з'їзд партії «Довіряй справам» в Харкові, влаштувала «коридор ганьби» для учасників з'їзду, а також знесла бюст Жукову.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що пам'ятник буде відновлений.

Пізніше повідомлялося, що за знесення пам'ятника порушено кримінальну справу.

Раніше В'ятрович відповів Кернесу через можливу легалізацію Жукова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: